Анализи

Борисов: Проф. Габровски ще получи пълна свобода

  05.12.2022 18:46  
Борисов: Проф. Габровски ще получи пълна свобода

Проф. Николай Габровски ще получи пълна свобода и отговорност да води преговори с всички парламентарно представени партии. Това заяви в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че номинацията за премиер е обсъдена от Изпълнителната комисия на ГЕРБ-СДС. Борисов добави, че неговата кандидатура е била обречена, заради предварителните заявки на останалите партии. 

"Затова се дръпнахме, затова излъчваме абсолютно неутрален кандидат, с права да си привлече неутрални експерти и министри. Разговорът ми с него беше да му дадем мандат - не само да вземе един лист хартия, а да проведе разговори с всички партии, да привлече експерти, включително от другите партии с цялата отговорност, която носи. И ако ние сме отговорни - цялата политическа класа не бих отказал на такъв човек", каза лидерът на ГЕРБ.

Той припомни, че проф. Габровски е безспорна и доказана фигура.

"Доказан, умен, успял, с гражданска позиция, патриот, критичен, доказан като образование, знание, умения в своята кариера. Това е начин да привлечем действително успели, умни, образовани хора на към политическата класа, която инсталирахме сами", коментира още Борисов. Той добави, че е оптимист на 50% за съставянето на правителство. Бойко Борисов разкритикува и реакцията на служебния премиер Гълъб Донев на позицията на Нидерландия и Австрия за влизането ни в Шенген.

"Това са големите донори в ЕС. Ние самите не виждаме, че не се пази границата. Не бих си позволил такива упреци към други държави", каза Бойко Борисов.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2023 година?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14