Анализи

Десислава Атанасова: Избрахме държавата пред партията

  05.12.2022 19:27  
Десислава Атанасова: Избрахме държавата пред партията

„За пореден път решихме да поставим държавата пред партията. Въпросът в ГЕРБ беше дали да излезем с категорична партийна кандидатура, като предложим човек с доказал се управленски и експертен опит, с потенциал и възможност за справяне в кризи. От ГЕРБ смятаме, че няма друг такъв човек, който и да е управлявал по-дълго в демократичната ни история, освен Бойко Борисов“, заяви Десислава Атанасова, председател на парламентарната група на ГЕРБ.

По-рано днес стана, ясно, че проф. Николай Габровски е кандидатът за премиер на най-голямата политическа група в парламента – ГЕРБ-СДС. Той взе от президента Румен Радев първия проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство в рамките на 48-ото Народно събрание.

„През трите управленски мандата, в които сме управлявали като малцинство, отговорността най-сериозно се е носила от ГЕРБ и лично от Борисов. Той има опита и международните контакти, за да се справя с кризи. На международната сцена той може да бъде изключително полезен за България.

Другата възможност беше да заложим на човек, който е еднакво отдалечен от всички политически партии – човек, израснал до върха на своята професионална кариера, който има обществен престиж, познат е, а пациентите му имат доверие, носи огромна отговорност за човешкия живот", посочи още Атанасова.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2023 година?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14