Новини Свят

Путин подкара мерцедес по ремонтирания Кримски мост

  05.12.2022 20:14  
Путин подкара мерцедес по ремонтирания Кримски мост

Руският президент Владимир Путин лично инспектира ремонтните дейности на Кримския мост, където през септември бе взривен камион, което доведе до ограничаване на трафика на мегасъоръжението. Кремъл разпространи видео, в което руският самодържец кара автомобил марка мерцедес в компанията на вицепремиера Марат Хуснулин. По време на записа той докладва на Путин как вървят ремонтните дейности.

Днес заедно с президента Владимир Владимирович преминахме по ремонтираната дясна лента на Кримския мост след терористичната атака. Цялата метална конструкция от Воронеж, Курган и Тюмен, която е 1214 тона, беше бързо доставена на обекта, придружена от пътната полиция, и строителите бързо завършиха ремонта за рекордно кратко време - 56 дни, въпреки че обикновено подобна работа отнема от половин до една година, рапортува Хуснулин. Той благодари на строителите и на целия екип на Росавтодор за координираната им работа.

На обекта денонощно работят общо 500 души и ще продължим така. Лявата страна на моста също е повредена. Експлоатационната му годност е ограничена, като по нареждане на президента ще започнат ремонтни дейности и от лявата страна на моста, обясни Хуснулин. Пред агенция ТАСС президентският говорител Дмитрий Песков обясни защо Путин е карал именно мерцедес.

"На мястото имаше точно такъв автомобил. За да не шофира излишно", обясни той в отговор на въпрос защо е бил избран мерцедес, а не например руският Aurus на президента.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2023 година?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14