Анализи

Явор Гечев обвини ПП, че си правят PR с Капитан Андреево за сметка на държавата

  05.12.2022 21:01  
Явор Гечев обвини ПП, че си правят PR с Капитан Андреево за сметка на държавата

PR-ът, който си правят от "Продължаваме промяната" с "Капитан Андреево" е за сметка на държавата. Това каза служебният министър на земеделието Явор Гечев в предаването "Лице в лице" по бТВ. В началото на разговора Явор Гечев обясни защо е освободил шефа на БАБХ, като подчерта, че това няма връзка с днешния сигнал и изявления на "Продължаваме промяната" срещу агенцията. "Христо Вълчанов беше освободен, защото не издържа на ритъма, който определям като министър. Заявих няколко пъти, че аршинът ще бъде еднакъв. Има определено забавяне към приоритетите, които съм поставил и съответно правителството изповядва. Не съм съгласен и с няколко назначения от негова страна, но това е вторично", подчерта още Гечев. 

По думите му днес са изказани много лъжи. "До тук правителството си мълчеше с цел да предпазва самата държава. Това днес беше много ниско. Преди приемането в Шенген, ти сам да набуташ темата, която на всичкото отгоре не е вярна. Това, което каза г-н Петков, не е вярно. Не може да кажеш, че всичко, което е влизало в ЕС, е било отровно", подчерта Явор Гечев. 

Земеделският министър обвини "Продължаваме промяната", че клепат собствената си държава три дни преди да бъде взето решението за Шенген. Според него PR-ът, който си правят от "Продължаваме промяната", е за сметка на държавата. Според него това е началото на предизборната кампания. Той подчерта, че "Евролаб" към настоящия момент е отстранена. "Служебното правителство ги изкара от помещенията", уточни министърът и добави, че в момента разчистват бакиите на "Продължаваме промяната". По думите му служебното правителство е вкарало ДАНС, за да изкара частната лаборатория и е регистрирало нова лаборатория, за да се удвои капацитета на "Капитан Андреево". 

"Другата седмица на всичкото отгоре вкарваме и голямата обществена поръчка за цялостна държавна лаборатория със 100 проби на ден", коментира още Явор Гечев. Той заяви, че не знае колко юристи в БАБХ са уволнени, но по думите му има такива. "Министърът на земеделието не може да уволнява такъв тип хора. Поискал съм подсилване на капацитета по отношение на юридическата дейност. Днес съм поръчал инспекторът да влезе в агенция по храните да провери всичките доводи, които бяха изнесени днес. Втората ми заповед е проверка на цялата процедура по "Капитан Андреево", подчерта още министърът. Той подчерта, че ако има служители, които са саботирали държавата по казуса "Евролаб", той ще е първият, който ще ги отстрани. 

"Този панаир трябва да приключи", смята министърът. 


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2023 година?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14