Новини Свят

Бежанец уби 14 годишно дете в Германия

  06.12.2022 11:22  
Бежанец уби 14 годишно дете в Германия

Момиче на 14 години почина, а друго на 13 беше тежко ранено, след като бяха нападнати от мъж с нож, докато отиваха към училище в Южна Германия, предаде Би Би Си. Полицията съобщи, че заподозреният е излязъл от бежански приют в Илеркирхберг в понеделник сутринта и е нападнал ученичките. По-късно по-голямото момиче почина в болница. Германската полиция е арестувала 27-годишен мъж, за когото съобщава, че е търсещ убежище от Еритрея.

Служителите претърсили близката сграда и го открили с нож, за който подозират, че е използван при нападението. Задържани са и други двама мъже. Заподозреният е под полицейска охрана в болница, където се лекува за неуточнено нараняване. В изявление полицията призова обществеността да не използва инцидента, за да подклажда подозрения към чужденци или търсещи убежище.

"Всичко, свързано с това, досега е напълно неясно", каза говорителят на полицията Волфганг Юргенс пред репортери.

13-годишното момиче се възстановява от нараняванията си, без опасност за живота, съобщиха местни медии.

Илеркирхберг е малък град с население под 5 хил. души според преброяването от 2015 г. Кметът Маркус Хойслер каза, че всички в града са в шок. Министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер заяви, че "ужасната новина" я е разтърсила.

"Скърбя за убитото момиче и искрено се надявам, че раненото момиче ще се възстанови... Полицията интензивно разследва всички обстоятелства", написа тя в "Туитър".


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2023 година?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14