Новини

Лорер: Радев явно е разочарован, че ПП не е президентска партия

  06.12.2022 18:56  
Лорер: Радев явно е разочарован, че ПП не е президентска партия

Не му приляга. Не приляга на висотата на президентската институция да дава емоционални и унизителни оценки на политически партии. Политическите партии са израз на хората и на техните идеи. Зад "Продължаваме промяната" има 500 000 избиратели, а той сложи всички тях под шапката на шаралтанството. Президентът тряба да обединява, а такива изказвания ни делят. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ПП Даниел Лорер по повод думите на държавния глава Румен Радев по адрес на ПП: "Ще надживеем тази шарлатания".

Когато президентът излезе (пред президенството с вдигнат юмрук и каза "Мутри, вън" по време на протеста през 2020 г. - б. ред.), той предстаявяше исканията на българския народ така. Това беше най-високият му момент, защото той стана едно с българския народ и поведе България към светлината. В резултат на това се появи ПП, за да променим модела ГЕРБ и България най-после да тръгне към Европа, заяви Лорер.

Разривът между ПП и президенството явно има други корени. Явно президенството има политически амбиции и ПП ги е разочаровало. От самото начало казахме, че благодарим на президента, че поведе протеста, но ние никога няма да бъдем президентска партия. Явно това не се понравило и нищо чудно в страната да се подготвя инженеринг на политически проекти, посочи депутатът от ПП.

Много пъти всички политически сили се опитваха да пришият ПП към президента. ПП стои точно в центъра на българската политика – нито вляво, нито вдясно. В нито един момент подкрепата на президенството не е била това, с което ПП спечели сърцата на българите, а защото показахме всичко сбъркано в модела ГЕРБ и че най-после дадохме надежда на българските граждани, че България може да стане евроепйска държава, отбеляза Даниел Лорер.

В отговор на въпрос той уточни, че от ПП няма да предложат правителство на малцинството и няма да подкрепят мандат на ГЕРБ, независимо кой е кандидатът за премиер.

Там всички са декор, защото решенията се взеамт еднолично, заяви Лорер, като поясни, че при връчване на третия мандат ПП ще участва с подкрепа само на важните за България политики.


Анкета

Какво ще си пожелаете за Новата 2023 година?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14