Новини

Нинова: Радев направи коледен подарък на военолюбците и забрави за работещите и бедните

  29.12.2022 13:57  
Нинова: Радев направи коледен подарък на военолюбците и забрави за работещите и бедните
  google

"Служебното правителство на Радев ще приеме допълнително споразумение към вече подписания договор за предоставяне на оръжие за Украйна. Бързат между празниците, тихомълком да решат, че ще има още и още оръжия, но вече ще минават през НС. Разбира се, списъкът отново ще бъде засекретен". Това написа във фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова и допълва:

"А само преди месец говореше, че с такъв акт България ще бъде въвлечена във война. И това ли е най-спешно сега? А цената на газ с 35% нагоре от началото на новата година? А на водата с 22%? А цените на храните и основните стоки?

Решението на правителството днес трябваше да бъде за увеличение на минималната работна заплата на 50% от средната от първи януари 2023 г. Половин милион българи, които са работещи бедни, чакаха това решение.

Днес трябваше да се приеме определението енергийно беден и да се даде подкрепа за тези семейства.

Можеха да одобрят и обещания от президента закон за регулиране на цените, който да противодейства на спекулата. Уви, вместо тези полезни за народа решения, служебният кабинет предпочете в последните дни на годината да се занимава с оръжия за Украйна. Радев направи коледен подарък на военолюбците и забрави за работещите, слабите и бедните", пише още Корнелия Нинова.


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14