Анализи

Петков за 2022 г.: Страхът започна да отстъпва

  31.12.2022 11:59  
Петков за 2022 г.: Страхът започна да отстъпва

"Честита Нова година! Пожелавам на всички да бъдем здрави и да запазим надеждата в себе си!", това пожела на българите през 2023 година лидерът на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков във видеоклип във Фейсбук. На разпространеното видео Петков кара сърф.

"Всеки в края на годината има нужда да остане сам със себе си и да си даде равносметка на изминалата година. Кои грешки е направил? Кои успехи е постигнал? Кои хора са му помогнали по пътя? На кои хора той е помогнал? И да помисли добре за плановете си през следващата година", допълва Кирил Петков, цитиран от БНТ. Той оценява 2022 като година на предизвикателствата.

"Не беше лесна година: войната, която се случи недалеч от България, инфлацията, привнесена отвън също, но се случиха и много хубави неща и не трябва да ги забравяме и пропускаме", посочи Петков. Сред тях той изброява намирането на малкия Сашко в Перник, както и участието на хиляди доброволци в Карловско за преодоляване на последиците от наводненията.

"Нещо, което не беше толкова забележимо, но беше много позитивно – страхът започна да отстъпва. Манипулатори, които използваха страха, започнаха да усещат, че това не е инструмент, с който могат да управляват българските граждани", заяви Кирил Петков. Сред страховете той посочва спирането на газа от Русия, както и че ще понесем жертви от войната в Украйна, ако сме част от демократична Европа.

"Това не се случи. Страхът започна да отстъпва. Когато той започва да отстъпва, манипулациите спират. А когато манипулациите спират, надеждата идва. Поглеждам към следващата година с много надежда и се надявам, че и вие ще я запазите, защото България може да бъде едно позитивно място, в което всички ние да се гордеем, че сме българи", пожела още Кирил Петков.


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14