Новини

Скандал в местния парламент на Пловдив, заради казуса с международният панаир

  03.01.2023 13:08  
Скандал в местния парламент на Пловдив, заради казуса с международният панаир
  bTV

Скандал в местния парламент на Пловдив. Причината - пропадна днешното извънредно заседания на общинския съвет, което трябваше да вземе ключово решение по казуса с емблематичния Пловдивски панаир.

Заседанието на общинския съвет пропадна поради липса на кворум. А на него бяха дошли и депутати от „Демократична България“. Макар да беше извънредно свикано на него не се явиха представители на ГЕРБ и БСП, които преди коледните празници гласуваха заедно за предложението дружеството „Пълдин Туринвест“, ръководено от бизнесмена Георги Гергов, да придобие акциите на община Варна.

Така бизнесменът Гергов би получил мажоритарна собственост от 79% и на практика еднолично ще решава съдбата на панаира.

„Искам да се обърна към всички политически сили и преди всичко националното ръководство на ГЕРБ, защото отговорността за това, което се случва - е национална. И лично към Бойко Борисов да изоставят опитите за това, което се случва и да минат по терлици“, коментира Христо Иванов, председател на ПГ на ДБ.  

„Двустранно е. Аз мисля, че това е организирано. Имайте предвид, че г-н Гергов дава 2% и терен от панаира за операта. Това не знам дали го знаете, общинските съветници го знаят. То се получава един нонсенс. Нормално е хората да се притесняват, но панаирът си е на пловдивчани. Той си остава тук., каза кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Георги Гергов отказа да коментира такъв. Потърсихме също и представители на ГЕРБ, както и на БСП, но не успяхме да ги открием, а общинските представители на „Демократична България“ са готови да свикат отново извънредно заседание на 9 януари.


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14