Новини

Кралев: Бихме подкрепили ДБ с третия мандат

  04.01.2023 16:01  
Кралев: Бихме подкрепили ДБ с третия мандат

"ДБ и "Български възход" имат шанс за третия мандат, но с ДБ сме от едно политическо семейство и подкрепям тях. Мандат, който не е подкрепен от ГЕРБ, няма как да бъде реализиран".

Това заяви Красен Кралев от ГЕРБ за "Твоят ден".

По думите му начинът на предлагане на обединение около цели е несериозен.

"Имаме още път да изминем преди да минем към вариант за предсрочни избори. Виждаме, че и вторият мандат трудно би могъл да се реализира. ПП направиха опит за разговори, но неуспешно. Подкрепени са само от ДБ и са в тежка изолация. Предложихме максимално отдалечен партийно кабинет, но не беше подкрепено. Предлагат ни нашата идея претоплена. От първия ден предлагаме обединение около национални приоритети, това се отхвърли, а сега се предлага програмата на една партия да стане национален приоритет, което няма как да се случи. Ние също подкрепяме сходни цели, но не бихме подкрепили правителство на ПП", коментира той.

Според него народът е призовал партиите да се разебрат, като на никоя не е дал мнозинство.

"Ще положим усилия да се реализира третия мандат, ако се стигне до него. Бихме подкрепили ДБ, но трябва да се проведат сериозни разговори за съдебната реформа, ако целта не е смяната на един човек", посочи Кралев.


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14