Новини

След смъртта на мъж в Пловдив: Обвинение в умишлено убийство за 23-годишна жена

  07.01.2023 20:02  
След смъртта на мъж в Пловдив: Обвинение в умишлено убийство за 23-годишна жена

Голямо количество алкохол, избухнал скандал и саморазправа са предшествали смъртта на простреляния 50-годишен мъж в Пловдив вчера. Това обясниха на брифинг пред медиите от прокуратурата и полицията и уточниха, че на 23-годишната жена, която беше задържана на място, е повдигнато обвинение за умишлено убийство.

"На 6 януари на тел. 112 е постъпил сигнал за инцидент в ж.к. "Тракия" в Пловдив. На място са изпратени полицейски екипи и Спешна помощ, които са констатирали смъртта на 50-годишен мъж. На място е била и 23-годишна жена, представила се за негова приятелка, дошла на гости. Между двамата е възникнал конфликт и мъжът е прострелян с газов пистолет, който е ползван от него. След изстрела са засегнати важни кръвоносни съдове и мъжът е починал. Младата жена е била задържана веднага. Предявено й е обвинение по чл. 115 от Наказателния кодекс - за умишлено убийство. Задържана е за срок до 72 часа", посочи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Анна Викова.

Мотивите предстоят да се изясняват.

"Четирите изстрела от газовия пистолет са с халостни патрони, но за да се стигне до фаталния изход е близкото разстояние, почти от упор на възпроизвеждане на изстрелите. Задържаната жена сама е подала сигнал на 112. Тя е обяснила, че прострелването е станало след скарване, скандал и саморазправа. Двамата още от обяд на същия ден са консумирали голямо количество концентриран алкохол и според мен случилото се е резултат от това", това заяви шефът на пловдивската полиция комисар Васил Костадинов.


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14