Новини

Издирваният за тероризъм британец остава в ареста

  11.01.2023 15:27  
Издирваният за тероризъм британец остава в ареста

Издирваният за тероризъм с червена бюлетина на Интерпол британец Дейвид Бодил остава за постоянно в ареста. Британският гражданин ще обжалва решението на съда. Припомняме, че Бодил беше арестуван вчера в плевенското село Любеново. При обиск на дума му във Великобритания са открити материали за подготовката на самоделни бомби и на незаконно притежавани оръжия и боеприпаси, както и литература, която да му помогне за изработването на самоделни бомби.

По информация на bTV Бодил е пристигнал у нас на 19 ноември. Никой в Любеново не го заподозрял. Настанил се в имота на възрастен британски гражданин, за когото неофициално се твърди, че му е дядо. Той обаче напуснал страната ни преди 15 години, когато съпругата му починала. 

На 28 декември 2022 г. Районния съд в Лондон е издал заповед за неговото задържане, където срещу него се води разследване за това, че е нарушил чл. 4 от Закона за взривните вещества на Великобритания.

В съдебната зала Дейвид Бодил заяви, че планирал да живее в България, а "откритите вещества са свързани с хобито му и никога не е имал намерение да навреди на някого."


Анкета

Бихте ли дали 400 лева за театър?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14