Икономика

Атанас Пеканов: Може да не получим нищо тази година от Брюксел заради забавени законови промени

  24.01.2023 14:55  
Атанас Пеканов: Може да не получим нищо тази година от Брюксел заради забавени законови промени

България може да не получи никакви средства по Плана за възстановяване и устойчивост през тази година заради забавяне на законодателни поправки в съдебния сектор и заради реформите в енергетиката. Това обясни вицепремиерът Атанас Пеканов по време на конференция, организирана от КРИБ и "24 часа".

"По механизма за възстановяване и устойчивост пари ще има само, когато има резултати. Ние внесохме в парламента 14 законопроекта - само три бяха приети", посочи служебният вицепремиер по управление на европейските средства.

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев уточни, че проблеми с разплащанията по първия транш не се очакват. Според Пеканов второто и третото плащане са под въпрос

"Няма да има никакъв проблем с плащанията нека да не спекулираме с това. Всички ангажименти към бизнеса ние ще ги изпълним. Знаете, че с общи усилия по време на последните няколко месеца служебният кабинет успяхме да осигурим първото плащане, което е в размер на 3 милиарда лева, така че пари за компаниите да има", заяви Александър Пулев ,министър на иновациите и растежа.


Анкета

Подготвена ли е България да реагира при силно земетресение?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14