Шоу

Евгени Минчев: Цените стават безбожни, лютеницата стигна червения хайвер

  28.01.2023 21:10  
Евгени Минчев: Цените стават безбожни, лютеницата стигна червения хайвер

Евгени Минчев, една от най-колоритните личности в България, се ядоса на безбожните цени в магазините. С гневен пост във Facebook той сподели своето мнение, което публикуваме без редакторска намеса.

Лютеницата стигна червения хайвер.

За Бога, братя, отмъстете им...

Идвам от кварталната бакалия! Спекулата е новият "министър“ на продоволствията. Цените стават безбожни. Съгласни ли сте? Затова чисто и просто не купувайте. Или следете цените, защото етикетите, като щури се сменят всеки час. Каквото и да е поскъпването на тока и суровините, нямам информация повишението да е 100 или 200%. Не се заглеждам по етикетите, но явно увеличението е толкова нахално, че ми избожда очите.

Не искам да сравнявам София с Лондон или други котловинни полета, но все пак в България хората имат ниски доходи. Но явно и огромен потребителски стомах, след като бакалиите още не са фалирали. Нещо, което съм вземал за 2.80 лв. доскоро, вече е 5.40. А предстои това да се преобразува в евро. Спрете се, санким.

И започвам да шаря с очи, за да намеря същото на по-изгодна цена, не защото не мога да си го позволя, а защото не искам да подкрепям и насърчавам спекулата. Електричеството за бизнеса било хвръкнало три пъти нагоре - добре. Но как не видях нито една организация на собственици, магазинери, производители и прочие да направи ефективен митинг или друга демонстрация? Да затвори магазини, да откаже стоки на ненормално високи цени. Да обяви бойкот на артикули, които са ненужни и ненужно скъпи.

Като погледне човек - има толкова излишни от тях, толкова лактоза, захар, тесто. Да вървят по дяволите, да вървят в уличните варели, да вървят на майната си. Трябва да дисциплинираме стомасите и умовете си, трябва да ги озаптим откъм алчност и угаждане на всеки наш хранителен каприз. Ама, какво да ядем... Ако бях онзи ватман, щях да изтърся някаква неуместна шега.

Но сега всичко е в ръцете на нашите решения, а те са отказ от излишно купуване. Старателно пресмятане на разходите, независимо скромни или щедри са финансовите ни възможности. Трябва да се спре спекулата и лъжата в този измислен процес.

За Бога, братя, събудете се и събудете с реакциите си онези, които грабят от вас. А цената на лютеницата /знаем какво има в нея/, вече гони цените на червения хайвер. Скоро предстои да им опитаме и смлените хлебарки, щурци и какавиди. Събудете се!

 


Анкета

Подготвена ли е България да реагира при силно земетресение?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14