Новини

Кирил Петков: Не само ще сме първа политическа сила, а и ще имаме огромно мнозинство след изборите

  29.01.2023 18:34  
Кирил Петков: Не само ще сме първа политическа сила, а и ще имаме огромно мнозинство след изборите

Всички трябва да сме горди като българи, че помогнахме на Украйна. Имали сме една важна роля в исторически момент. Надявам се това да остане като позитивна роля на страната ни в конфликта. Аз лично се гордея. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

„Ние успяхме да съчетаем всички критерии това да се случи по правилния начин. Нямахме директен внос към Украйна. Г-жа Нинова е права, че няма един изнесен куршум за Украйна. Ние продавахме на страни на НАТО“, уточни той.

Кирил Петков коментира и обединението между ПП и ДБ. „Вчера бях заедно с ДСБ, Христо Иванов и др., всички бяхме застанали на един ред и усетих силата на това обединение. Ние имаме общи приоритети, общи цели и ценности. Целта ни е да върнем надеждата на хората“, уточни той.
„Обикаляйки из страната видяхме много активни групи с ясна кауза и те осъзнават, че индивидуалните битки не са достатъчни и трябва да се обединим. Шест партии вече сме заедно, но може и различни организации да се присъединят към нас. Голямата битка са местните избори. Имаме нужда от 20 000 общински съветници – свестни хора. Те трябва да поведат битката за местната власт“, обясни Кирил Петков.

„Аз вярвам, че не само ще сме първа политическа сила, а и ще имаме огромно мнозинство. Хората не могат да понесат повече разочарования. Вярвам, че в следващия парламент ще можем да управляваме. Ако усетим силата на обединението ще сложим край на безпътицата. Ще имаме общ кандидат за кметските избори в София. Каузата е по-важна от индивидуалната нужда на всеки един от нас“, каза още Кирил Петков.

„Направихме грешката да влезем в обяснителен режим на глупостите на г-н Борисов. Ако мислите, че можем да вземем 80 млн. от Пентагона, като посредник...Спираме да му обръщаме внимание и ще го съдим за клеветите му“, закани се Петков.

 


Анкета

За коя партия или коалиция ще гласувате на изборите на 2 април?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14