Новини Свят

Блинкен на 3-ти март: Отправям нашите най-добри пожелания към народа на България

  03.03.2023 12:25  
Блинкен на 3-ти март: Отправям нашите най-добри пожелания към народа на България
  google

„От името на Съединените американски щати отправям нашите най-добри пожелания към народа на България по случай вашия Национален празник”. Това заявява държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен по случай 3-ти март.

Той отбелязва, че тази година е от специално значение, защото се отбелязва 120-ата годишнина на дипломатическите отношения между България и САЩ. „През годините нашето приятелство прерасна в многостранно партньорство. Като приятели, партньори и съюзници в НАТО, ние се гордеем със своите споделени ценности и работим съвместно, за да гарантираме мир, сигурност и просперитет за народите си. Знайте, че ние стоим рамо до рамо с вас и вашите съседи, докато се изправяме срещу трудностите, причинени от непровокираната война на Русия срещу Украйна”, допълва Блинкен.

„Заедно сме по-силни благодарение на сътрудничеството си по важни теми като върховенството на правото и демократичните институции, диверсифицирана и надеждна енергийна среда, разширени икономически връзки и междучовешки отношения на нашите държави. Очаквам с нетърпение да задълбочим своето партньорство през следващата година”, заявява държавният секретар на САЩ.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14