Новини

САЩ в поздрав за 3 март: Гордеем се с нашите споделени ценности

  03.03.2023 18:55  
САЩ в поздрав за 3 март: Гордеем се с нашите споделени ценности

"Тази година е специална, тъй като отбелязваме 120-ата годишнина на дипломатическите отношения между България и САЩ. През годините нашето приятелство прерасна в многостранно партньорство."

Това се казва в пожеланията на държавния секретар Антъни Блинкен, от името на Съединените американски щати към народа на България за националния празник 3 март.

"Като приятели, партньори и съюзници в НАТО, ние се гордеем с нашите споделени ценности, докато работим заедно, за да гарантираме мир, сигурност и просперитет за хората в нашите страни. Знайте, че ние сме с вас и вашите съседи, докато се изправяме срещу трудностите, причинени от непровокираната война на Русия срещу Украйна", се казва още в текста, разпространен от Държавния департамент.

В него - по-малко от месец след санкционирането за корупция на още български граждани от различни части на политическия спектър - се казва още, че двете страни заедно са "по-силни благодарение на нашето сътрудничество по важни въпроси като върховенство на закона и демократични институции".

В поздравлението се отбелязва и сътрудничеството за разнообразна и надеждна енергийна среда и разширени икономически връзки и връзки между хората на двете страни. Очаквам с нетърпение да задълбочим нашето партньорство през годината, казва в заключение Блинкен.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14