Новини

Боксьора и Джуката вършеят с кредити в Люлин срещу 100% лихва. Сложили Лъвчо за шеф

  05.03.2023 09:05  
Боксьора и Джуката вършеят с кредити в Люлин срещу 100% лихва. Сложили Лъвчо за шеф

Огромно разместване на пластовете в полулегалния кожодерски бизнес с лихви се вихри в София. На пазара на така актуалните бързи кредити се вихрят играчи от столичния ъндърграунд, а сред тях личат познати фигури, които доскоро дефилираха с белезници из съдебните зали.

Според разследване на седмичника „Уикенд“, който се позовава на собствени източници от МВР,  Паруш Парушев – Паро Боксьора и 38-годишният Виктор Боцев -Джуката раздават незаконно бързи кредити срещу колосалната лихва от 100%. Тоест, ако вземеш 1000 лева, много скоро имаш да връщаш 2 бона.

Според наличната службите информация бандата на бившия боксьор Паруш Парушев работи с незаконен франчайз на финансова институция, чийто лиценз е притежание на някой си Лъвчо Димитров от миньорския, но много опасен град Перник. Мъжът изглежда като двойник на тик-ток звездата Чеченеца, а внушителната му осанка респектира длъжниците.

Освен Паро Боксьора и Виктор Джуката, в лихварската банда влизат още госпожа Валерия и мъжът й, а панделка на силовата брига слага Пешо Малкия, познат в „Люлин“ с лице, татуирано цялото в кръстове.

Дамата Валерия е почитателка на грамадните джипове „Мерцедес“ G-класа, с които е запълнила множество постове в социалните мрежи.

Според източника на „Уикенд“ всички участници в бандата за кредити са криминално проявени, и нямат право по закон да се занимават с отдаване на финансови заеми. Не е тайна, че босът Паро Боксьора е лежал в затвора за сводничество, а неговата лява ръка Виктор Боцев е изправян пред закона за въоръжен грабеж и разпространение на наркотици.

Джуката е брат е на Габриел Боцев – Жабата, като двамата са сочени за едни от големите столични наркобосове. Проверка на „Уикенд“ разкрила какви са правилата и условията за регистрация на финансова институция и не е изненада, че люлинските бабаити не отговорят на нито едно от тях.

Жабата и Джуката при поредното си довеждане под полицейска стража в Съдебната палата на София

Най-малкият проблем на Паро Боксьора е изискването на чл.4 от Наредба № 26 да притежава минимално необходимия капитал за вписване в размер на 1 000 000 лв.

Най-важното е друго – изискванията към лицата, които управляват и/или представляват финансовата институция да имат висше образование, да имат най-малко 3 години опит в областта на икономиката, правото финансите, информатиката; да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, освен ако не са реабилитирани; не са налице обстоятелства. поставящи под съмнение неговата квалификация, Професионален опит и репутация…

Въпросът е как е възможно бандити от ранга на Паро Боксьора и Виктор Джуката да въртят фирма за бързи кредити с чужд лиценз под носа на държавата? Възможният отговор е само един: едни пари сменят собственика си – облечено във власт ченге от върховете на МВР, ядосва се информаторът под пагон.

Затова е крайно време българската прокуратура и МВР да влязат в следите на въпросните играчи и да се заеме сериозно с тях.

Паруш Парушев нашумя преди 2 години, когато за пореден път попадна в килия заедно с други боксьори заради заплахи за убийства и изнасилвания, отправени към длъжници на фирма за бързи кредити.

През април 2021-ва Паро Боксьора падна в капана на ГДБОП заедно с Абдула Арабие. Двамата действали в синхрон съд Стефан Бибишков от Дупница и мутри от Радомир, Бобов дол и София. Абдула и тарторът на наказателната бригада Паро тормозили длъжници на фирма за отпускане на бързи кредити, като ги заплашвали с ликвидиране и сексуални извращения, посочват от седмичното издание.

Тогава стана ясно, че много от изпадналите в беда длъжници са били пребивани от боксьорите. Според МВР сводката жертвите ca бедняци предимно от ромските квартали в столиците и градовете наоколо. Жертвите дължали дребни суми от 500 до 1000 лв., които са взети срещу лихва от 20% на месец.

Две години по-късно обаче Паро Боксьора има свой офис за бързи кредити, в който раздава суми вече срещу 100% лихва. 

И двамата са в бизнеса с месо. Борис е вносител и има база в столичния кв. „Слатина“ а Димитър държи ферма за пилета в Монтана. Именно тази банда за екзекуции се смята, че стои зад убийството данъчния инспектор Иво Стаменов, който пречел на контрабандата на месо на фамилията. 43-годишният софиянец беше ръководител на отдел „Фискален контрол“ в Националната агенция по приходите.

Данъчният бе прострелян на 18 Декември 2017-а на ул. „Дунав“ в София, а за съжаление, на 12 януари 2018-а мъжът почина в болница, без изобщо да дойде в съзнание. 5 години – по-късно убийството така и не е разкрито.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14