Новини

Иван Демерджиев: Разследваме български политици за корупция с евросредства

  05.03.2023 15:45  
Иван Демерджиев: Разследваме български политици за корупция с евросредства

"Част от водените у нас производства за корупция сред политически фигури са под наблюдение на Европейската прокуратура, което означава злоупотреба с европейски средства. Част от проблемите, които констатираме по пътищата също са в тази графа". Това заяви пред БНР служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

"Една част от проверките, които извършваме, ще бъдат докладвани на българската прокуратура, а друга - на европейската. Спектърът е доста широк - не говорим за политици от една политическа сила. Най-коректно е да бъдат обявени самите обвинителни актове, когато се внасят в съда. Ще има изненада от съобщаването на имената", разкри той.

"Има разследвания за некачествено строителство на пътища и ще има, тези проверки ще продължат. Тестваме достатъчно големи участъци от пътищата и това, което се установява, е смущаващо. Установява се липса на достатъчно положен материал, неспазване на технологичните норми, установява се, че част от вложения материал е некачествен", коментира служебният министър на вътрешните работи.

По думите му обясненията, че дебелината на асфалтовата настилка е намаляла заради износване, са "нелепи и едва ли могат да подведат здраво мислещ човек".


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14