Спорт

СДВР призова фенове на ЦСКА без билети да не ходят в Бистрица

  10.03.2023 14:03  
СДВР призова фенове на ЦСКА без билети да не ходят в Бистрица

Столичната дирекция на вътрешните работи няма да носи отговорност при евентуални ексцесии в Бистрица около мача между отборите на ЦСКА 1948 и ЦСКА. Двубоят е в неделя и въпреки, че беше определен като високорисков от полицията, от БФС не се съобразиха срещата да бъде преместена на друго съоръжение.

СДВР изразиха притеснението си, че тяхната позиция не е била уважена от Българския футболен съюз, но са в готовност за реакция, ако все пак се стигне до преместване на мача.

Това не е първият подобен случай от началото на сезона, в който БФС не се съобразява със становище на полицията, обяви старши комисар Георги Алексиев - зам. директор на СДВР.

От БФС препотвърдиха позицията си от 7 март във връзка с предстоящия мач, в която се казва, че централата подкрепя принципите на равнопоставеност между всички клубове и фактът, че първият мач между двата отбора е проведен на стадион Българска армия, предполага ответният двубой да се играе на стадиона в Бистрица.

Старши-треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев изказа задоволството си от решението срещата между първия и третия в класирането да се играе на стадион "Витоша".

В изявление от вчера от ЦСКА изразиха недоумението си от твърдата позиция мачът да се играе на стадион Витоша въпреки становищата на полицията и кмета на Бистрица Самуил Попов и обявиха, че всички предпоставки за ексцесии са налице.

СДВР призовава привържениците на гостуващия отбор, които нямат предварително закупени билети, да се въздържат от посещение предвид капацитета на стадиона и невъзможността да бъдат настанени всички желаещи да присъстват. В деня на мача билети на спортното съоръжение няма да се продават.

СДВР предприема всички законосъобразни действия по обезпечаване на реда и сигурността на гражданите преди, по време и след планираната в неделя от 16.45 часа на стадион „Витоша“ в с. Бистрица футболна среща, посочи старши комисар Георги Алексиев. Той припомни, че на базата на придобитата, получената и обобщената информация за организираното съгласно програмата на Първа професионална футболна лига спортното събитие от СДВР е изведено категоричното мнение за висока степен на риск, което е отразено в писмена справка, адресирана до БФС като орган с възможност да променя параметрите за провеждане на футболната среща - час, дата и място. Писмо с аналогично съдържание бе изпратено на футболния съюз и от ГДНП.

С оглед очаквания интерес на феновете на единия от клубовете, враждата между тях, а също и инфраструктурата на и около спортното съоръжение, СДВР отчита сериозна предпоставка за възникване на затруднение в пътния трафик и временно блокиране на движението в района.

Вчера организираните привърженици на ЦСКА обявиха намерението си да се съберат пред стадиона в Бистрица и да не допускат фенове да влизат вътре, защото са несъгласни с решението на БФС двубоят да се играе там, а не на Националния стадион. "Очевидно е, че разумът не надделява, затова бихме искали да ви информираме, че взехме решение в неделя да не влизаме на стадиона, а да стоим отвън, където със сигурност няма да бъдем 200. Щом не ни позволяват да влезем всички, няма да влезе никой".


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14