Автомобили

Дебют за GLC Coupe

  14.03.2023 14:29  
Дебют за GLC Coupe

През изминалата година Mercedes обнови най-продаваният си модел – GLC, а сега германците представиха и по-стилната му версия с добавката Coupe. Стилният кросоувър е получил подобни промени, както по отношение на дизайна, така и технологиите и задвижването. От компанията не разкриват кога ще започнат продажбите, нито пък каква ще е цената на обновения SUV.
 
По отношение на визията, GLC Coupe получава същите фарове с променена графика, които при по-високите нива на оборудване предлагат LED матрична технология, докато при базовите модели са единствено с LED светлини. Решетката е изцяло нова, заедно с промени в долната част на бронята, които варират при различните нива на оборудване.
 
Страничната линия е запазила типичната си форма, докато задницата заприличва все повече на по-големия GLE Coupe с по-тънки стопове и по-ясно изразени линии на багажника. Добавени са няколко нови дизайна на джантите, които са ни познати от стандартния GLC. Що се отнася до интериора, той получава конфигурацията от последната C-Klasse с 12.3-инчов дисплей зад кормилото и 11.9-инчов вертикален дисплей в средата на таблото.
 
Кросоувърът се предлага с 2.0-литров дизелов или бензинов двигател с означенията 200, 300, 220d и 300d, съответно с 4Matic задвижване или само предно задвижване. Мощността варира от 197 до 269 конски сили при конвенционалните двигатели, а 48-волтов стартер-генератор добавя 23 конски сили при нужда. Налични са и три плъг-ин хибридни версии, две с бензинов и една с дизелов двигател и мощност от 313 конски сили, 381 конски сили и 335 конски сили. Налични са опции като адаптивно въздушно окачване, както и опционнално задвижване на четирите колела.

Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14