Спорт

ЦСКА победи Спартак Варна с 1:0

  18.03.2023 19:29  
ЦСКА победи Спартак Варна с 1:0

ЦСКА не допусна грешна стъпка след ранния съботен успех на Лудогорец над Хебър (3:1) и победи с минималното 1:0 Спартак Варна на „Българска армия“ в последен мач за деня от 24-ия кръг от родната efbet Лига.

Единственият гол в столицата падна в 14-ата минута, когато „червените“ създадоха стойностно нападение, което беше завършено елегантно от Маурисио Гарсес и така той на практика добави още една победа в актива на ЦСКА в борбата на отбора за титлата на България.

Успехът пък отново направи аванса на „червените“ спрямо актуалния шампион 4 точки, като ЦСКА е на върха с 60 пункта, докато „орлите“ са втори с 56. Спартак Варна остава последен с 12 точки, а 15-ият Хебър е на четири точки разстояние.

Следващият мач след паузата за национални отбори на ЦСКА е чак на 9-и април, когато тимът ще гостува на Славия. За Спартак Варна пък предстои домакинство на Берое край морето.

Не бяха изминали и две минути от мача, а ЦСКА вече имаше шанс да открие резултата. Дюкенс Назон беше изведен в наказателното поле и финтира бранител на Спартак. Пламен Димов блокира удара на нападателя, а топката се върна към Маурисио Гарсес, който стреля технично, но Фигейредо направи страхотно спасяване.

В петата минута Християн Петров получи топката вляво и бранителят не се посвени да стреля от средна дистанция, но топката профуча край десния страничен стълб на вратата, пазена от Кристиан Фигейредо. Домакините разиграха отлично отляво, а Брадли Де Нойер центрира към Лазар Туфегджич. Сърбинът не игра с топката и я пропусна, а тя отиде в Маурисио Гарсес, който с прецизен удар даде аванс на "червените" - 1:0.

След попадението темпото на "Армията" леко поспадна, като до 28-ата минута положения пред двете врати нямаше. В 33-ата Спартак Варна направи много стойностна атака, а Иван Йорданов изведе отлично Жоао Марио сам срещу Густаво Бусато. Бразилският страж скъси дистанцията до топката и блокира с тяло удара на Марио.

При ответното нападение Туфегджич съхрани топката в свое владение в наказателното на варненци и подаде за Назон. Той шутира силно, но Бен Карамоко с крак спря топката и тя излезе в тъч. Минута преди края на първото полувреме Хайнц подаде на Назон след чудесен рейд от норвежеца, а нападателят на ЦСКА опита с пета да преодолее Фигейредо. Ударът му бе блокиран, последава нов с левия крак, но Виктор Митев с глава току пред голлинията изби в корнер.

Домакините изпълниха корнер, а над всички беше Юрген Матей, който стреля с глава, но топката се отби в единия от двата странични стълба на "соколите".

Три след подновяването ЦСКА си взе топката чрез Туфегджич след въздушно единоборство, а тя отиде у Назон. Хаитянинът пусна вдясно за Тобиас Хайнц, който шутира по земя по диагонала и преодоля Фигейредо, но не намери очертанията на вратата му. В 51-ата пък Хайнц "върна жеста" към Назон и го изведе вдясно. Той финтира Луан, за да си освободи да стреля с левия крак, но стражът на варненци излезе и с една ръка изби топката преди Назон да шутира.

В 53-ата Станислав Шопов подаде към Дюкенс Назон, който овладя на дъгата и отправи много силен удар към вратата на гостите, но топката отиде в сектор "Г" на "Българска армия".

В 57-ата минута пък срещата беше прекратена за кратко, след като феновете на ЦСКА запалиха десетки факли и димки, което попречи на видимостта.

В 71-ата Гостите от Варна стигнаха до изключителна възможност за гол, която беше предотвратена от Густаво Бусато. Топката беше разиграна отдясно по нападението на Спартак и подадена към Родни Антуи, който беше сам срещу бразилеца. Последва удар, но някак Бусато с рефлекс спря пътя към вратата му. При ответното нападение Гарсес центрира отдясно, а Фигейредо не успя да улови, след което топката се отби в напречната му греда.

Десетина минути преди края пък Дюкенс Назон нахлу в наказателното поле на Спартак след отличен пас на Де Нойер. Той влезе навътре и шутира по диагонала, а топката премина на сантиметри край левия страничен стълб на Фигейредо. Там беше и Гарсес, на който също не му достигна малко да засече.

В 84-ата Евандро пусна добър пас за Баланюк пред Бусато, но Махмутович притича и го блокира.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14