Свят

Путин ще бъде арестуван в Армения

  25.03.2023 12:00  
Путин ще бъде арестуван в Армения

Арменските власти възнамеряват да ратифицират Римския статут, въз основа на който функционира Международният наказателен съд в Хага. Това съобщи арменското издание Armenpress.

Така Конституционният съд на Армения потвърди, че Римският статут отговаря на нормите на арменската конституция. Според вестника арменските власти искат да използват Римския статут и Международния наказателен съд в конфронтацията си с Азербайджан.

В същото време трябва да се подчертае, че ратифицирането на Римския статут ще задължи Армения да арестува руския диктатор Владимир Путин, ако стъпи на арменска територия.

На 17 март Международният наказателен съд издаде заповед за ареста на Владимир Путин. Той е обвинен в организиране на отвличане и извеждане на украински деца на руска територия. Германските власти вече обявиха, че със сигурност ще арестуват Путин, ако имат възможност. Някои други държави обаче не бяха толкова категорични. Сърбия и Унгария не се смятат за длъжни да арестуват военнопрестъпника. В самата Русия решиха да образуват наказателно дело срещу прокурора и съдиите от Международния наказателен съд, издали заповедта за арест.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14