Автомобили

Renault пуска конкурент на BMW X4

  26.03.2023 10:56  
Renault пуска конкурент на BMW X4

Линията Renault Austral ще бъде допълнена от нова версия, подобна на купе. Спортният кросоувър беше забелязан на тестове във Франция, а производството трябва да започне през първото тримесечие на 2024 година. Това съобщава сайтът Motor.es .

Кросоувърът Renault Austral Coupe (така трябва да се казва моделът) ще бъде по-големият брат на модела Arkana и евтина алтернатива на BMW X4 и Audi Q3 Sportback. Основният му конкурент ще бъде новото Peugeot 408.

Renault пуска по-евтин конкурент на BMW X4 - 2
 

Тестовият прототип е опакован в камуфлажно фолио, така че можете да видите само рационализирания профил на автомобила със скосен в задната си част покрив, клиновидна линия на прозореца и заострена задна част.

Дизайнът на предната част ще бъде запазен в духа на сродния Renault Austral. Интериорните детайли също ще бъдат заимствани от Austral, т.е. кросоувърът ще получи виртуално арматурно табло и голям сензорен екран в портретен формат.

Renault пуска по-евтин конкурент на BMW X4 - 3
 

Двигателите на купе-кросоувъра също ще са познати от Renault Austral. Това означава, че моделът ще получи 1.3-литрови бензинови турбо двигатели с мощност 140 и 160 к.с., както и хибриден силов тракт с мощност 200 конски сили. По-късно гамата ще бъде разширена с plug-in хибрид със задвижване на всички колела и с мощност около 280 к.с.

Ще припомним, че кросоувърът купе не е единственият модел, базиран на Renault Austral. Именно на базата на този модел се създава новото Renault Espace 2024, който ще се превърне в удължен вариант на Austral и ще представлява седемместен кросоувър.

Renault пуска по-евтин конкурент на BMW X4 - 4

 


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14