Спорт

Селекционерът на Унгария: Можехме да вкараме още на България

  28.03.2023 10:12  
Селекционерът на Унгария: Можехме да вкараме още на България

Селекционерът на Унгария - Марко Роси, оцени положитело спечелената европейска квалификация срещу България с 3:0, като открои Доминик Собослай. Плеймейкърът на германския РБ Лайпциг изигра първия си мач като капитан на отбора и отбеляза страхотен гол от пряк свободен удар.

"Първото полувреме беше може би най-доброто полувреме, което можех да изживея на пейката на националния отбор. Спомням си обаче, че изиграхме един от най-добрите мачове срещу Турция през 2020-а, но тогава не вкарахме гол, така че може би днес беше най-добрият“, анализира Марко Роси. 58-годишният бивш защитник е начело на унгарците от 2018-а година, като преди това има два периода начело на един от популярните тимове в страната - Хонвед (Будапеща).

"Започнахме срещата много добре и смятам, че Доминик Собослай изигра най-добрия си мач досега в националния отбор. Фактът, че той носи капитанската лента, му даде отговорност, която успя да оправдае. Той вече е израснал и зрял за тази задача“, каза той.

Роси, който ръководи 51-ия мач на националния отбор на Унгария обясни как са се представили много добре през първото полувреме, но не е било лесно да запазят концентрация през второто, най-вече заради успокояващата преднина от три гола.

"Имаше две или три ситуации, които българите създадоха, но можеше да бъдат избегнати. И разбира се, можехме да вкараме повече голове. Бих искал да поздравя целия отбор и щаба", каза още опитният италианец.

След това той разказа и детайли от съблекалнята, както и какви тактически задачи е поставял, къде е видял българските проблеми.

"Вярвах на момчетата, тъй като видях каква работа свършиха през изминалите дни, как се опитаха да поправят грешките след мача с Естония. Но да си призная, самият аз не съм мечтал за такъв старт. Нашият план беше винаги да претоварваме с преса съперника от едната страна - понякога отдясно, понякога отляво. Казах им да го правят така, където те усещат възможност за това на терена. През първото полувреме това се случи отдясно, през второто полувреме отляво. И Доминик Собослай, и Роланд Шалай имат свободата да се движат, където искат, и усетиха тези ситуации отлично. Дал съм им свобода. Това, което беше решено като задължителна тактика, е да атакуваме високо съперника. Българите бавно взимат решения и това е чудесен шанс да отнемем топката", завърши Роси, който с днешната победа става успешен треньор номер 3 в историята на унгарския футбол.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14