Шоу

Втори сезон на Домът на дракона ще бъде от 8 епизода

  29.03.2023 16:23  
Втори сезон на Домът на дракона ще бъде от 8 епизода
  google

Вторият сезон на сериала „Домът на дракона“ ще се състои от 8 епизода вместо от 10, както първия, съобщава Deadline. Ръководството на стрийминг услугата HBO е решило да намали броя на епизодите поради промени в сценария.

Предполага се, че създателите на сериала вече планират трети сезон.

Порталът пише, че изпълнителният продуцент и шоурънър Райън Кондал работи с автора на книгата Джордж Мартин по въпроса „как да се прекъсне разказът от сезон в сезон, какви битки да се включат в сюжета и кога“. Твърди се, че части от сюжета, първоначално предвидени за втори сезон, включително „голяма битка, е решено да се пренесат в трети сезон. Източниците на портала уточняват, че докато ръководството на HBO все още решава дали три или четири сезона „ще бъдат оптимални, за да се разкаже цялата история“.

Говорител на HBO потвърди пред Deadline, че вторият сезон ще се състои от осем епизода, и обясни, че това е „продиктувано от сюжетната линия“. Той не предостави никакви други подробности.

Порталът уточнява, че премиерата на втория сезон може да се състои през лятото на 2024 г.

„Домът на дракона“ е предистория на „Игра на тронове“ и е базиран на сюжета на книгата „Огън и кръв“ и разказва историята на членовете на дома Таргариен. Премиерата на първия сезон бе през август 2022 г. Той печели „Златен глобус“ за най-добър драматичен сериал.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14