Автомобили

Вижте Lamborghini Revuelto

  29.03.2023 16:32  
Вижте Lamborghini Revuelto

След неколкомесечни разкрития около най-новия си модел, хората от Lamborghini избраха един от последните дни на месец март, за да покажат наследника на Aventador. Той носи името Revuelto и ни представя новите тенденции в света на суперколите от италианската марка. Името е вдъхновено от испански бик, но също така означава и бъркани яйца на испански.

Запознайте се с Lamborghini Revuelto – могъщ V12 с 1001 конски сили - 2

И донякъде колата наистина представлява подобно нещо. Както вече сме ви разказвали, новият модел комбинира бензиновият V12 с обем от 6.5 литра с три електромотора за системна мощност от 1001 конски сили. Те достигат до четирите колела, а за това се грижи автоматична трансмисия с осем предавки. Изреждайки всяка една от тях може да достигнете до 350км/ч, а за точно 2.5 секунди километражът ще показва 100км/ч.

Запознайте се с Lamborghini Revuelto – могъщ V12 с 1001 конски сили - 3

Освен задвижването, дизайнът също е комбинация от няколко автомобила. Предницата е вдъхновена от Murcielago, като откриваме и познатите ни от Sian предни светлини с Y тематика. Тя се наблюдава още и в задницата, както и в страничния въздуховод. Задните калници препращат към оригиналното Diablo, а задницата също напомня на тази при Sian.

Запознайте се с Lamborghini Revuelto – могъщ V12 с 1001 конски сили - 4

И въпреки, че дизайнът определено е интересен, той е разработен заедно с инженери за максимална полза. Задният дифузьор например подпомага охлаждането на двигателя и осигурява сериозна притискаща сила. Задното крило има няколко различни нива при различните режими, а предният сплитер изтегля въздуха от колелата. Благодарение на всички промени, колата е с 61% по-ефективна от Aventador и създава 66% по-голяма притискаща сила.

Запознайте се с Lamborghini Revuelto – могъщ V12 с 1001 конски сили - 5

Интериорът също не е лишен от Y мотива, а също така и от доста модерни технологии. Пред водача откриваме 12.3-инчов дисплей, който се комбинира с 9.1-инчов дисплей пред пасажера и 8.40инчов екран в средата на таблото. В интериора могат да бъдат избрани 70 различни опции за цветове и материали, което допълва списъка от 400 различни цвята за екстериора.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14