Свят

Украинска атака спря тока в ключовия Мелитопол

  29.03.2023 17:44  
Украинска атака спря тока в ключовия Мелитопол
  News.bg

Русия съобщи за удари, довели до прекъсване на електрозахранването в Мелитопол, един от главните южни градове на Украйна, окупиран от руските сили. През последните няколко дни Русия обвини Украйна в множество нападения в Мелитопол на фона на спекулациите за бъдеща контраофанзива в този район.

Украинските удари по локомотивно депо не са причинили жертви, но са довели до прекъсване на електрозахранването. Поставеният от Русия регионален служител Владимир Рогов заяви в "Telegram", че украинците са използвали американска високомобилна артилерийска реактивна система M142 (HIMARS).

Украинският кмет на града в изгнание Иван Федоров също съобщи за експлозии и заяви, че се надява украинските сили да донесат "добри новини", пише БГНЕС.

Русия вече обвини украинските сили, че са обстрелвали Мелитопол на 27 март. На 23 март окупационните власти съобщиха, че самоделно взривно устройство е ранило полицейски служител. На 15 март те съобщиха за нападение с кола бомба, при което е загинал назначен от Москва служител.

Успешен пробив в района би позволил на Украйна да прекъсне сухопътния коридор, който свързва континентална Русия с Крим, предаде bgonair.bg.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14