Свят

Кремъл: Войната на Русия срещу враждебни държави ще продължи дълго

  29.03.2023 22:11  
Кремъл: Войната на Русия срещу враждебни държави ще продължи дълго

Конфронтацията на Русия с враждебни държави и това, което тя нарече "хибридна война", водена срещу нея от страна на Запада, ще продължи дълго време, съобщи Ройтерс, като цитира изявление на Кремъл.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков направи тази прогноза днес, когато бе запитан за това колко дълго ще продължи т. нар. от Русия "специална военна операция" в Украйна.
"Ако имате предвид война в по-широк контекст, конфронтация с враждебни държави, хибридна война срещу нашата страна, то тя ще продължи дълго време", заяви Песков. "И тук трябва да бъдем решителни и уверени в себе си и да се обединим около президента" добави той.

Говорителят на Кремъл също така заяви, че Русия високо цени позицията на Китай по отношение на Украйна и не смята, че има право да съветва китайският президент Си Цзинпин дали да осъществява каквито и да е било контакти с Киев, съобщи ТАСС.

Днес в интервю за Асошиейтед прес украинският президент Володимир Зеленски отправи покана към китайския лидер да посети страната му, припомня Ройтерс.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14