Спорт

Бербатов поиска оставката на ръководството на футболния съюз

  29.03.2023 19:15  
Бербатов поиска оставката на ръководството на футболния съюз

Оставката на ръководството на Българския футболен съюз (БФС), а не на един човек поиска Димитър Бербатов. Кандидатът за президент, който се яви на избори срещу Борислав Михайлов през 2021 г., отново разкритикува ръководителите на футбола.

"Искаме оставката на ръководството на Българския футболен съюз, а не на един човек. Ясно, че има хора, които имат качества, но ръководните фактори е видно, че взимат грешните решения. Резултатите са красноречиви и човек трябва да си каже, че ще отстъпи. Длъжни сме да подсетим, че е дошло време за такава оставка", коментира Бербатов пред "Спортал".

Той обясни, че всеки трябва да поеме вината си и да носи отговорност.

"Ако започнем от футболистите, всеки съм сигурен, че си прави оценка след мача. Те сами си поемат вината. Оттам следва треньорът. Всеки ще изрази мнение как е наредил състава, кой е повикал и кой не е повикал. Щом сме загубили и двата мача, той си носи отговорността".
"Следват ръководните органи, които са поставили този треньор. Те правят това за пореден път - назначават треньор и след няколко мача започва обратната песен, че той не става", добави Бербатов
Той говори след двете поредни загуби на националния отбор - 0:1 от Черна гора и 0:3 от Унгария.
"Един по-опитен футболист ще е бил кален в такива двубои. Той ще знае как да реагира, когато губи. Направило е впечатление на повечето хора, че това го няма при нас. Това също е свързано с опитността. Черна гора са 600 000 души, а ние сме 6 млн. и половина. Държава с 600 000 побеждава държава с 6 млн. и половина".

Бербатов няколко пъти настоява, че трябва да се проведе нов извънреден конгрес за президент на БФС.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14