Свят

Лавров ще председателства дебата в Съвета за сигурност на ООН

  31.03.2023 13:41  
Лавров ще председателства дебата в Съвета за сигурност на ООН

Руският външен министър Сергей Лавров ще председателства открит дебат на високо равнище в Съвета за сигурност на ООН относно ефективния многостранен подход в защита на принципите на Хартата на организацията, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова на брифинг в четвъртък.

„Друго ключово събитие на руското председателство ще бъде открит дебат на високо ниво на Съвета за сигурност на тема „Ефективен многостранен подход чрез защита на принципите на Хартата на ООН“, поясни Захарова.

"Руският външен министър Сергей Лавров ще председателства тази изключително важна среща“, увери тя. Захарова припомни, че Русия ще поеме председателството на Съвета за сигурност през април.

Според нея този въпрос става все по-актуален на фона на все по-активните опити на редица страни да подчинят ООН изключително на своите интереси, а в бъдеще „напълно да подкопаят ООН-центричната система на международни отношения, ”, заменяйки го с омразната концепция за „световен ред, основан на правила”. „Нека ви напомня, че никой никога не е виждал правилата“, каза дипломатът.

Източник: САНА


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14