Икономика

Ето колко са по-скъпи пакетите за почивка по празниците

  01.04.2023 11:04  
Ето колко са по-скъпи пакетите за почивка по празниците

320 хиляди българи ще пътуват за Великден, прогнозират от Института за анализи и оценки в туризма. Пакетите за почивка тази година са между 15 и 30% по-скъпи, показват офертите на туроператори и хотелиери.

Въпреки поскъпването, от бранша отчитат ръст в резервациите, информира БНТ.

В Сандански очакват около 3000 българи за празниците, а свободни места в хотелите и къщите за гости вече няма. От 700 до 1200 лева за три нощувки, с включени закуска или закуска и вечеря са пакетите за двама души за Великден, които се предлагат в петзвездни хотели в Сандански тази година. Свободни стаи вече няма, а резервациите са основно от български туристи, разказват мениджъри.

"Подготвили сме програма за дечицата - ще боядисваме яйца, ще играем, ще пеем и танцуваме. Погрижили сме се и за възрастните като имаме музикална програма в ресторанта, съответно традиционно великденско меню, като предлагаме и обяд за гостите си в неделя, когато е празника", казва пред БНТ Таня Цекова, мениджър "Маркетинг и продажби" в 5-звезден хотел.

Освен забавления, свързани с празника, гостите на Сандански търсят хотели, предлагащи богата гама от балнео, СПА и уелнес туризъм.

Според местните жители пък, въздухът е другия фактор, който привлича туристи.

"Самият въздух, въздухът, който дишат тук в Сандански, е много хубав. Може би най-хубавият въздух в цяла България! Тука, особено от Родопския край, идват много на санаториум, идват на почивка, лекува се астма... И самият парк ни е много красив, който и да е дошъл, е останал възхитен - виждате каква красота, каква зеленина", смята Янка.

За Великденските празници в града, освен българи, очакват и туристи от Гърция, Северна Македония и Израел, съобщава БНТ.


Анкета

Очаквате ли да се разкрие кой стои зад атентата срещу Иван Гешев?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14