Новини

Оставиха в ареста гледача на кучетата, разкъсали Мирослава

  01.04.2023 18:21  
Оставиха в ареста гледача на кучетата, разкъсали Мирослава

61-годишният Ивалин Стратиев, който е обвинен за смъртта на починалата от ухапвания на кучета Мирослава Стоянова от Долна Оряховица, остава за постоянно в ареста. Това реши Районният съд в Горна Оряховица с мотив, че обвиняемият може да се укрие. Стратиев се яви в съда със служебен защитник.

Мъжът се е грижил в продължение на 2 години за петте кучета в чужд имот в Долна Оряховица, които нападнаха и нахапаха 40-годишната жена, в резултат на което тя почина от обилна кръвозагуба.

Ивалин Стратиев е имал устна уговорка със стопанина на кучетата, който е в чужбина и със собственика на имота да се грижи за животните срещу подслон и заплащане. Защитата на подсъдимия заяви, че ще обжалват решението на съда в законовия тридневен срок.

"Ще обжалваме мярката за неотклонение, съболезнования за умъртвеното момиче Мирослава… Стратиев съдейства на полицията, прокуратурата... Не е лош човек, няколко дни откакто съм с него, последователен е, няма някакви подмисли. Първия ден беше шокиран, преживява го, но адекватно са постъпили горнооряховските полицаи, коректно са постъпили към него", коментира служебният защитник Николай Ангелов, цитиран от БГНЕС.

Той допълва, че е ходил в имота, но няма впечатления от животните, тъй като вече са били евтаназирани. В двора обаче е имало големи количества храна за кучета, което сочи, че те не са били държани гладни.


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14