Свят

Северна Корея с ядрена заплаха към САЩ и Южна Корея

  02.04.2023 11:04  
Северна Корея с ядрена заплаха към САЩ и Южна Корея

Северна Корея смята военните учения на САЩ и Южна Корея за провокации и предупреждава Вашингтон и Сеул, че си имат работа с ядрена държава. „САЩ и техните сателити трябва да помнят, че държавата, с която си имат работа, има реални възможности за ядрен удар, а нашият народ и армия не знаят празни думи“, се казва в коментар на държавната Централна телеграфна агенция на Корея.

В него се отбелязва, че е „ясно как ще бъдат използвани ядрените оръжия на Пхенян, ако „силите за възпиране на войната не действат“ срещу САЩ и техните съюзници.

КНДР осъди както съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея, които се проведоха през март, така и планираните учения на тези страни с участието на Япония.

Очаква се в близко бъдеще САЩ, Япония и Южна Корея да проведат съвместни учения в Японско море с участието на американския атомен самолетоносач Nimitz. Според източници от агенция Yonhap те ще се проведат следващата седмица. Маневрите се реализират на фона на засилените изстрелвания на севернокорейски ракети.


Анкета

Очаквате ли да се разкрие кой стои зад атентата срещу Иван Гешев?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14