Спорт

Oсновните принципи на тренировката на Арнолд Шварценегер

  02.04.2023 15:04  
Oсновните принципи на тренировката на Арнолд Шварценегер

Арнолд Шварценегер е един от най-успешните културисти в историята и е известен не само с мускулестата си фигура, но и с актьорската си кариера и политическа дейност. Ако сте начинаещ културист или просто търсите нов начин да подобрите физическата си форма, може да ви бъде полезно да научите повече за тренировъчната програма на Арнолд Шварценегер, пише vesti.bg.

Ето някои от основните принципи на тренировката на Арнолд Шварценегер, които могат да ви помогнат да започнете и да развиете мускулната си маса:

Честота на тренировка: Арнолд Шварценегер тренира по 6 пъти в седмицата, като разделя тялото си на две групи - горната част на тялото и долната част на тялото.

Тренировката на горната част включва много упражнения за гърдите, гърба, раменете и бицепсите. Той използва т.нар. "сплит" тренировъчен режим, който му позволява да работи върху определена група мускули всеки ден.

Тренировката за долната част на тялото включва упражнения за краката, глутеуса и коремните мускули.

Разнообразие: Той препоръчва включването на разнообразни упражнения за всяка мускулна група, за да се постигне максимален растеж.

Почивка: Важно е да имате достатъчно време за възстановяване между тренировките, за да позволите на мускулите си да се справят срещу интензивната тренировка и да се възстановят.

Принципът на "мускулната конфузия": Този принцип включва използването на разнообразни упражнения и техники, за да се стимулира мускулния растеж. Това може да бъде използване на тежести с различна форма и тегло, изпълняване на упражнения с различни темпове и т.н.

Много серии и повторения: Арнолд Шварценегер често изпълнява много серии и повторения, за да постигне интензивност на тренировката си. Той обикновено извършва между 4 и 6 серии за всяко упражнение, като всяка включва максимален брой повторения.

Използване на свободни тежести: Арнолд Шварценегер предпочита да използва свободни тежести, като дъмбели и дискове, вместо машини. Това му позволява да работи с максимален диапазон на движение и да постига по-добър контрол върху тежестта.

Включване на кардио тренировки: Въпреки че културистите обикновено не изпълняват много кардио тренировки, Арнолд практикува каране на велосипед или бягане на пътека. По този начин изгаря повече калории, което му помага да намали процента на телесните му мазнини. Той обикновено изпълнява кардио тренировки след силовата част.

Помнете, че тренировката на Арнолд Шварценегер е създадена за него и не е подходяща за всеки. Ако сте нов в света на културизма, е важно да започнете с по-леки упражнения и постепенно да увеличите интензивността.

Както знаете нито един тренировъчен режим не може да даде резултат, без да бъде придружен от подходяща диета. Хранителният режим на Арнолд Шварценегер е много стриктен и включва голямо количество протеини, въглехидрати и здравословни мазнини. Той използва диета, която е подходяща за изграждане на мускулна маса и намаляване на процента телесни мазнини.

Освен това Шварценегер избягва бялата захар и прекалено обработените храни. Той също не консумира алкохол, защото може да понижи ефективността на тренировките и да наруши хранителния му режим. Културистът приема много вода, за да поддържа тялото си хидратирано и да изчиства токсините от организма си.

 


Анкета

Доволни ли сте от изборите?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14