Свят

Зеленски: Приближаваме се до победата над злото

  10.04.2023 15:13  
Зеленски: Приближаваме се до победата над злото

Украинският президент Володимир Зеленски се надява, че след година в Украйна ще има мир. "Приближаваме се до победата над злото", заяви Зеленски в свое обръщение, публикувано в неделя.
Повечето украинци отбелязаха Цветница тази неделя. И на празничния ден Русия отново изстреля ракети срещу Украйна, посочи Зеленски. В южния украински град Запорожие ракета е ударила жилищна сграда, заяви още той. Мъж и 11-годишно момиче са загинали. "Ето как една терористична държава отбелязва Цветница", каза Зеленски.

Русия обяви, че е унищожила склад за гориво близо до Запорожие. По данни на руското министерство на отбраната там са се съхранявали 70 000 литра гориво. Освен това в района на Запорожие и Донецк са били унищожени складове с оръжие на украинската армия.

"Русия се вкарва в още по-голяма изолация от света и човечеството", смята украинският президент. Той благодари на собственото си население за съпротивата срещу руската агресия, както и на съюзниците в чужбина за подкрепата с оръжие и боеприпаси.

В своето великденско обръщение папа Франциск заяви, че се моли за украинския и руския народ. "Помогнете на скъпия украински народ по пътя му към мира и разнесете светлината на Христовото Възкресение над народа на Русия", заяви 86-годишният папа пред събралите се на площад "Свети Петър".

През последните месеци Ватиканът неведнъж се е застъпвал за размяната на военнопленници от двете страни. Опитите на Светия престол да посредничи досега са безуспешни.

 


Анкета

Очаквате ли да се разкрие кой стои зад атентата срещу Иван Гешев?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14