Икономика

Георги Кадиев: По-скоро бюджет няма да бъде приет

  15.04.2023 15:00  
Георги Кадиев: По-скоро бюджет няма да бъде приет

"По-скоро бюджет няма да бъде приет. Инфлацията няма да спре. Тази година ще има вероятно над 7% инфлация, доходите вероятно няма да нараснат толкова, с колкото ще нараснат цените", коментира в "Денят започва с Георги Любенов" финансистът, представител на "Левицата" Георги Кадиев.

По думите му българското правителство ще има много сложни проблеми - първо с фиска, защото няма достатъчно приходи. Георги Кадиев прогнозира тегленето на дълг и дефицит, с който България няма да може да влезе в еврозоната.

Той подчерта, че подкрепя провеждането на референдум за еврозоната. "Това няма нищо общо с референдума и с мотивите на "Възраждане", подчерта Кадиев.
Той коментира и бъдещето на "Левицата".

"Съжалявам, че "Левицата" не влезе в парламента, защото щеше да има един стабилен ляв блок заедно с БСП. Съжалявам също, че БСП не пожела да се обединим, но някъде в бъдещето и това ще стане. За мен при това относително равновесие на статуквото и т. нар. демократични сили единствената алтернатива би могла да бъде един ляв блок", каза още Георги Кадиев.


Анкета

Одобрявате ли Мария Габриел за премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14