Спорт

За 18 месеца строят новата Българска армия

  21.04.2023 09:55  
За 18 месеца строят новата Българска армия

Реконструкцията на стадион "Българска армия" трябва продължи 18 месеца, пише "Тема спорт". Това е срокът, залегнал в идейния проект на ЦСКА. Както е известно, преди 10 дни от клуба запознаха с него държавата. Това се случи на среща между спортния министър Весела Лечева, Данаил Ганчев, изпълнителния директор на "Спортни имоти" АД Данаил Димов и представители на ИПА - архитектурното бюро, отговорно за проекта. Бяха представени техническите детайли и визуализация на съоръжението, а проектът бе приет изключително позитивно от представителите на държавата.

Припомняме, че в понеделник, 24 април, ЦСКА ще презентира плана си за реконструкция на "Армията" и пред обществеността. За целта е организирана и специална пресконференция от 10:00 часа в БТА. "Ще ви запознаем с отдадения екип, който работи неуморно по създаването на бъдещия ни дом, и ще получите още много интересна информация", обявиха "червените".

Новата "Българска армия" ще представлява умалено копие на стадиона на Ференцварош "Групама арена" в Будапеща. Сериозна роля в неговото изграждане имаха от международния оператор SportFive, с когото ЦСКА доскоро си сътрудничеше. Въпреки, че в началото на годината двете страни прекратиха съвместната си работа, "червените" продължават да следват първоначалния проект. Съоръжението в Унгария е с капацитет 23 700 места и е било построено за едва 14 месеца. Новата "Армия" пък ще е с 15 000 седящи и 3000 правостоящи места, а реалистичният срок за изграждането и е 18 месеца, заради по-специфичните правила в Борисовата градина.

Плановете на ЦСКА са нужните разрешителни да бъдат получени най-късно до началото на юли месец, когато да бъде направена и първата копка на стадиона. Тогава отборът ще се премести на "Васил Левски", а завръщането на "Армията" трябва да се осъществи през пролетта на 2025 година.


Анкета

Одобрявате ли Мария Габриел за премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14