Новини

Денков след срещата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Подготвяме програма за 18 месеца

  26.04.2023 16:57  
Денков след срещата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Подготвяме програма за 18 месеца

"Ние смятаме, че трябва да подготвим програма за 18 месеца, до края на 2024 година. Разговорът се завъртя около това как може да се реализира процес, който да доведе до програма за 18 месеца на Министерски съвет, след което трябва да се гласува в комплект със структура и състав, която би могла да получи подкрепа в пленарната зала, ние ще пишем програмата, намираме се в нестандартна ситуация, търсят се нестандартни решения. Нямаме окончателно дали съставът на МС ще бъде представен предварително, нямаме кандидат за премиер в момента. 18 е реалистичен период, защото ситуацията е нестабилна", заяви Николай Денков след среща между представители на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в Народното събрание.

Той поясни, че срещата е била информативна.

"Обяснихме какъв е подходът, с който ще подготвим програма на Министерски съвет, която не се явява като политическа програма, която трябва да се договаря. Важно е да направим документ, който след това би могъл да получи подкрепа в Народното събрание, това изисква разговори между експертите", добави Денков.

По думите му целта на тази среща е била да стане ясно какъв щем бъде подходът.

"Документът го подготвяме ние, като "Продължаваме промяната", която ще предлага Министерски съвет. Тя ще бъде обсъдена с експертите от другите страни, доколкото имаме нужда от подкрепа в НС. Когато бъде готов първият вариант, ще можем да го обсъдим без да има някакви изненади", обяви Николай Денков.

Той поясни, че е важно да бъде обсъдено с всички парламентарни групи какви са най-важните спешни бюджетни мерки, които могат да бъдат изпълнени в този период.


Анкета

Одобрявате ли Мария Габриел за премиер?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14