Новини

Борисов не одобрява проектокабинета на ПП-ДБ

  02.05.2023 13:14  
Борисов не одобрява проектокабинета на ПП-ДБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не одобри проекта за кабинет на "Продължаваме промяната - Демократична България" в този му вид и намекна, че иска в него да има министри от ГЕРБ. Минути след като той беше представен на пресконференция, Борисов се включи на живо от Разград, където обяви, че така конструираният състав на Министерски съвет е партиен и като такъв той е неприемлив за първата политическа сила.

Бившият премиер отбеляза, че в проектокабинета има фигури, за които не може да каже нищо лошо като даде за пример номинацията за министър на отбраната Тодор Тагарев и кандидатът за министър на екологията Юлиан Попов. По думите му обаче "те са сбъркали времето", защото хората били казали, че никоя формация не може да управлява самостоятелно и подчерта, че в този му вид няма как да съществува такъв кабинет.

"За нас е неприемлив кабинет, когато е строго партиен, а той е такъв, защото в него участват Асен Василев и Денков", каза Борисов.

Миналата седмица лидерът на ГЕРБ защити тезата, че управленската програма е по-важна от състава на кабинета и дори допусна участието на Кирил Петков в него, а ден по-късно промени позицията си и заяви, че не одобрява варианта Кирил Петков и Асен Василев да участват в бъдещо правителство. През почивните дни представители на партията лансираха разнопосочни тези, като председателят на парламента Росен Желязков не отхвърли възможността Асен Василев да стане част от правителството, докато Делян Добрев напълно отрече този вариант. Зам.-председателят на партията Даниел Митов пък каза, че нямало противоречие между думите на лидера Бойко Борисов, че съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев трябва да се отдръпнат, и на председателя на Народното събрание Росен Желязков. Когато една партия е спечелила изборите, е нормално да влезе в управление. Това говори Бойко Борисов, това каза и Росен Желязков", каза Митов.

Според Борисов, ако те останат част от правителството, това пък ще е хубаво, защото ще носят отговорност. След което намекна, че няма да е лошо обаче в него да се намерят места и за "водещи наши експерти като министри и призова за още няколко дни търпение.


Анкета

Следват ли се заветите на Ботев и Левски за единство и независимост и днес?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14