Икономика

Чадър и шезлонг по Северното Черноморие ще излизат общо между 10 и 21 лв.

  07.05.2023 10:18  
Чадър и шезлонг по Северното Черноморие ще излизат общо между 10 и 21 лв.

„Цените за чадър и шезлонг във Варна ще са същите, каквито бяха и миналата година – 5 лв.  за шезлонг и 5 лв. за чадър. Цените в курорта „Св. св. Константин и Елана“ ще бъдат в диапазона от 8 до 10 лв. Тази година запазваме цените, няма да има увеличение“, обясни пред bTV Андрей Василев, представител на концесионера на плажната ивица във Варна и курорта „Св. св. Константин и Елена“.

Подготовката на плажната ивица във Варна традиционно започва около 24 май, докато плажът на „Св. св. Константин и Елена“ ще бъде подготвен за най-нетърпеливите плажуващи по-рано, ако времето за това е подходящо. „Първите чартъри с гости от чужбина идват в курорта по-рано, така че се налага да сме готови за тяхното пристигане“, отбеляза още  Андрей Василев.

 

След като пясъкът бъде изравнен с помощта на машини, той ще се почиства ежедневно. На определените за целта места ще има и спасителни постове. Ще има и медицински пост. Освен това ще бъдат извършени редовната дератизация и деакаризация.

„Тази година плажът в „Албена“ остава на цените от миналата година, т.е. един чадър с два шезлонга ще е на цена от 21 лв. Всички гости, които са настанени в нашите хотели ще се наслаждават на включени в пакета си чадъри и шезлонги от трети ред към плажната алея“, обясни и Велина Гюмова, старши мениджър „Подажби“ в курорта „Албена“.

Тя допълни, че първи и втори ред остават срещу заплащане, както беше и миналата година. Свободните зони на плажа се запазват на 50%, така че има достатъчно място за всички гости, без значение дали са настанени в хотел в комплекса или не. „А за нашите плажуващи тази година сме организирали „Арена бийч Албена“, на която ще се провеждат всички летни концерти“, каза още Велина Гюмова.


Анкета

Следват ли се заветите на Ботев и Левски за единство и независимост и днес?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14