Икономика

Китайска компания проучва България за инвестиция от над 600 млн. евро

  08.05.2023 12:02  
Китайска компания проучва България за инвестиция от над 600 млн. евро

Китайска компания проучва България за инвестиция от над 600 млн. евро. Това съобщи министърът на икономиката Никола Стоянов на среща с посланика на Китайската народна република в България Н. Пр. Дун Сяодзюн.

„Има интерес за инвестиции и в автомобилната индустрия и преработката на метали, като сме в напреднали разговори с няколко китайски компании“, допълни министърът. 

България ще възстанови Службата си по търговско-икономически въпроси (СТИВ) в Пекин, бе съобщено още по време на разговора. „Българският износ все още се ограничава в рамките на малък асортимент от стоки и ние имаме амбицията, а и предпоставките да променим това“, подчерта Никола Стоянов. По думите му затова е взето решение страната ни да има двама търговски представители – в Пекин и Шанхай. 

Н. Пр. Дун Сяодзюн подчерта, че през следващата година предстои да се отбележат 75 години от установяване на дипломатически отношения между България и Китайската народна република.

„Имаме много добри и силни връзки, и на тяхната основа можем да постигнем много повече в икономическата област“, подчерта китайският дипломат.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14