Спорт

Меси получи и наградата Лауреус

  09.05.2023 10:55  
Меси получи и наградата Лауреус

Нападателят на Пари Сен Жермен и Аржентина Лионел Меси получи още едно престижно отличие за страхотното си представяне през миналата година. Той бе отличен с приза "Лауреус" за спортист №1 в света на церемония в Монте Карло.

Негови подгласници станаха съотборникът му във френския отбор Килиан Мбапе и испанският тенисист Рафаел Надал, а след като Аржентина бе избран за Отбор на годината, Меси се превърна в първия спортист в историята, който печели двете статуетки в една година. Той е и единственият футболист, двукратен победител в класацията, след като спечели и през 2020-а.

"За мен е чест да споделя тази награда с други лауреати. Винаги е хубаво да те отличат, но футболът е отборен спорт и тази година сбъднах най-голямата си мечта: да спечеля световното първенство с националния си отбор. Получих много радост от това, че играх за Барселона и изживях много тъжни моменти с националния отбор. Щастлив съм, че успяхме да преодолеем всички препятствия по пътя", каза Меси, цитиран от RMC.

При дамите отличието отиде при лекоатлетката от Ямайка Шели-Ан Фрейзър-Прайс.

Наградата за завръщане на година отиде при Кристиан Ериксен. Катрин Дебрунер е №1 при спортистите с увреждания на годината.

Испанската тенис сензация Карлос Алкарас пък бе определен за най-проспериращ през изминалата годината.

Наградата "Лауреус" е учредена през 1999 г. Най-отличаваният спортист с приза е швейцарският тенисист Роджър Федерер, който го е печелил пет пъти.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14