Новини

Слави Трифонов обжалва запора за 40 хил. лв. по делото, заведено от Лена Бориславова

  09.05.2023 13:03  
Слави Трифонов обжалва запора за 40 хил. лв. по делото, заведено от Лена Бориславова

офийският апелативен съд (САС) трябва да се произнесе по жалба на Слави Трифонов срещу запора на сметките на фирмата му "Седем осми", който Софийския градски съд наложи по гражданското дело за вреди, заведено от Лена Бориславова срещу лидера на "Има такъв народ", съобщава в публикация по темата "Сега".

Поводът за делото е "Песен за Лена", която беше пусната в социалните мрежи и партийната телевизия "7/8" в началото на януари.

В края на февруари бившата началничка на кабинета на премиера Кирил Петков, която бе кандидат за депутат, заведе дело за клевета и уронване на името срещу "Седем осми" АД на лидера на бившия коалиционен партньор "Има такъв народ" Слави Трифонов.

В края на март Софийският графски съд запорира от сметките на компанията на Трифонов 40 хил. лв., на колкото възлиза гражданският иск на Лена Бориславова.

Клипът с непосочени автори, в който кадри с образа на Бориславова са озвучени с популярна мелодия и текст, е изпъстрен с вулгаризми, диалектизми, груби сравнения и подигравки на лична основа. Той беше излъчен и в "Шоуто на сценаристите" по едноименния канал, а в профила си във "Фейсбук" го публикува и Слави Трифонов.

Производство срещу фирмата му е образувано и в Комисията за защита от дискриминация. Жалбата е подадена от Геновева Тишева - юрист, втори мандат член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14