Автомобили

Сериозни чистки във VW Group заради софтуерни проблеми

  09.05.2023 19:40  
Сериозни чистки във VW Group заради софтуерни проблеми

Очаква се главният изпълнителен директор на Volkswagen Group Оливер Блуме да уволни тримата най-високопоставени ръководители на подразделението за разработка на софтуер на групата Cariad, след като инженерите не се справиха с поставените им цели, а също така надхвърлиха първоначално поставения бюджет.

Според Automotive News, Петер Бош ще замени Дирк Хилигенберг като главен изпълнителен директор на Cariad през юни, а други двама членове на висшето ръководство на подразделението - главният технологичен директор Лин Лонго и финансовият директор Томас Седран - също ще бъдат заменени.

Освен това ръководителят на софтуерното подразделение на Porsche Саджад Хан ще се присъедини към борда на Cariad, съобщават от Bloomberg. Петер Бош, новоназначеният главен изпълнителен директор на Cariad, е ветеран от VW Group и от 2017 г. е ръководител на производствения отдел на Bentley.

Проблемите на Cariad излязоха наяве през 2022 г., когато бе разкрито, че софтуерното подразделение е отговорно за забавянето на изцяло електрическото Porsche Macan, както и на предстоящото Audi Q6 e-tron.

Cariad е отговорна и за многобройните проблеми, възникнали при първите бройки от електрическите автомобили на Volkswagen, включително ID.3, ID.4 и ID.5.


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14