Новини

Шеф на комисия е фалшифицирал избори в Пловдив в полза на Иван Тотев от ГЕРБ

  09.05.2023 21:48  
Шеф на комисия е фалшифицирал избори в Пловдив в полза на Иван Тотев от ГЕРБ

Бившата председателка на Общинската избирателна комисия на Пловдив година Деница Чингарова твърди, че през 2015 г. е фалшифицирала кметските избори в града след заплаха за децата ѝ.

В личния си профил във Фейсбук Чингарова написа, че под заплаха за децата си е фалшифицирала изборите тогава в "полза на Иван Тотев, Костадин Димитров и Димитър Колев (всички са от ГЕРБ - бел. ред.).

"Да се знае. Бях принудена със заплаха към децата ми, да фалшифицирам изборите в полза на Иван Тотев, Костадин Димитров и Димитър Колев! Въпросните същества никога не са печелили избори, защото не го заслужават!", написа Чингарова.

Адвокатката уточнява, че през всичките тези години заплахите са продължавали и затова е мълчала досега, предаде БНТ. 

През 2015 г. в Пловдив се стигна до балотаж, като Иван Тотев спечели срещу Славчо Атанасов с разлика от 1416 гласа. Костадин Димитров стана кмет на район "Тракия", а Димитър Колев - на район "Западен".

Иван Тотев коментира пред БНТ, че вече се консултира с адвокат и предстои да вземе решение как да действа по случая. Тотев заяви, че е шокиран от твърдението на Чингарова, което определи като "абсолютно безумие". Бившият кмет не изключва възможността това да е "активно мероприятие".

Междувременно Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и започна проверка по случая. 

Ще бъдат снети обяснения от граждани, изискани документи и др. Проверката е възложена на отдел „Криминална полиция“ към Областната дирекция на МВР. 

Срокът за приключване на проверката е един месец. / offnews.bg

 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14