Новини

Бил Клинтън е на посещение в България

  12.05.2023 08:00  
Бил Клинтън е на посещение в България

42-ият президент на САЩ Бил Клинтън е на посещение в България. На първата среща след 24 години с български студенти в НДК Клинтън отправи послания за активно участие на младите в политиката. Визитата на Бил Клинтън у нас е по покана на председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Кирил Домусчиев.  

Американският президент Бил Клинтън каза, че младите хора не трябва да се страхуват от това да участват в политиката. Участието в политическия процес е едно от достоянията на демокрацията. А дебатът и диалогът са пътят към решаването на проблемите. Младите трябва да могат да отговорят на въпроса как да станат нещата. А в политиката те да оформят коалиция около 4-5 теми за икономическото развитие и независимостта на държавата.

"Ваш ред е. Не го пропилявайте. И с това нямам предвид да не правите грешки. Правете грешки. Излезте, вземете решенията си, живеете живота си. Но трябва да сте наясно. В края на Студената война много от нещата, които се случват сега, бяха неизбежни, защото живяхме с илюзията, че има само две разлики, които имат значение - комунистическият път и пътят на свободната икономика, диктатура или демокрация. И се оказа, че има милиони разлики, които имат значение и всички те влияят на нашата идентичност", посочи Клинтън.

"Но сега и има и още много неща, които хората се опитват да обмислят навсякъде. Всяка страна е изправена пред предизвикателства. Но огледайте се наоколо. Няма да получите повече от това, което искате, ако казвате, че всички трябва да са като вас - да мислят като вас, да гласуват като вас. Ще получите исканото, само ако говорите и с най-несъгласния с вас, докато не намерите човека долу и след това да разберем как да продължите  оттам", каза още Бил Клинтън.

 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14