Новини

ПП-ДП отива на среща с Габриел, но няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ-СДС

  12.05.2023 11:25  
ПП-ДП отива на среща с Габриел, но няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ-СДС

"Продължаваме промяната-Демократична България" не са променили позицията си да откажат подкрепа за правителство с първия мандат на ГЕРБ-СДС. Това заяви кандидатът за премиер с втория мандат акад. Николай Денков.

Въпреки това от формацията ще се отзоват на срещата с номинираната за премиер Мария Габриел в очакване да чуят дали намерението за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев означава цялостна съдебна реформа.

"Ние имаме своите основания за съмнения. Добри намерения много пъти са били изказвани. Действително дължат отговори на тези въпроси. Защо изведнъж сега рязко беше променено отношението към Гешев, след като толкова упорито беше защитаван? Как в действителност си представят тази промяна? Дали Сарафов очакват да го замени, и други такива въпроси. Те са съвсем актуални."

Денков предупреди още:

"Ами нека да видим какво ще обяснят днес, кандидатът за премиер. Нека да видим дали то звучи реалистично. Защото не би трябвало да имаме илюзия. Човек живее в Брюксел, малко по-различно изглеждат нещата, отколкото когато живее в София."


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14