Анализи

Корнелия Нинова: На срещата от Мария Габриел чухме общи думи, нямаше сериозен подход

  12.05.2023 12:15  
Корнелия Нинова: На срещата от Мария Габриел чухме общи думи, нямаше сериозен подход

"Има два начина за подход за съставяне на правителство. Първият е – ГЕРБ си предлага премиер, той си предлага приоритети, предлагат си кабинет на малцинството и търсят подкрепа. Вторият, който беше правилният, бе да има лидерска среща, на която да определим най-важните приоритети – не по партийни програми, а за България. Да си определим срокове за изпълнение и след това да търсим подкрепа. Изборът на първия вариант беше грешка. Сбъркана работа, грешка след грешка". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в коментар пред журналисти в кулоарите на Народното събрание. 

Тя коментира и срещата на БСП с Мария Габриел в четвъртък. "Отидохме, защото сме диалогична партия. Но сме обезпокоени от представеното. Това, което ни притеснява, е Бюджетът за 2023 г., който е един от най-важните въпроси. Той определя рамката за развитие на България и жизненият стандарт на хората. В представеното от Габриел имаше едно изречение – „Ще приемем бюджет за 2023 година”. Но какъв бюджет? С 3%, със 7% дефицит? Ще има ли увеличение на доходите на хората, на което ние държим?”, попита Нинова.

По думите ѝ на срещата са казани само „общи думи". „Сериозният подход изискваше друг начин на работа. Отдавна се говори за лидерска среща. Нямаме покана за такава. Според мен тя е важната и наложителната”, категорична бе Нинова.

 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14