Новини

200 полицаи повече ще контролират движението в София от 9 юни

  12.05.2023 15:25  
200 полицаи повече ще контролират движението в София от 9 юни
  google

Министър Демерджиев пое ангажимент 200 полицаи повече да контролират движението в София от 9 юни. Това са 50 патрула. Това заяви председателят на СОС Георги Георгиев след заседание, на което бяха обсъдени предприетите и планувани мерки за пътната безопасност на територията на Столична община.

По думите му важно е и поставянето на камери за скорост. "Предстои много работа в парламента, за да се справим с проблема на национално ниво и да има достъп до всички общински камери. Ресурсите на МВР са ограничени, а процедурите - бавни, затова предлагаме хилядите камери в цялата страна и 600-те в София да бъдат предоставени със законодателна промяна на МВР. Министърът подкрепя тази идея", посочи той. И допълни, че допълнителни камери ще бъдат закупени за МВР. 

Според него метрото няма как да бъде оставено без охрана, за да има полицаи на пътя. "На "Черни връх" са изградени острови за стеснение, има ограничители за скорост и легнали полицаи. Има експерти в СО, които заедно с КАТ предприемат действия по обезопасяване на инфраструктурата, но няма какво да спре 60-те коли, които се движат с 200 км/ч по Околовръстното", подчерта Георгиев. 


Анкета

Успешно ли ще е правителството Денков-Габриел?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14